Hvordan vælger man det rigtige headset?

Del indlæg

Sådan vælger du det rigtige headset

Det er alfa omega, for den gode telefon oplevelse, at man bruger det rigtige headset.

 

Alle typer headset har hver deres fordele og ulemper, som ikke nødvendigvis hænger sammen med kvaliteten. Derfor er det essentielt, at du fokuserer på de behov du har, for et godt headset.

 

Vi tester altid vores headsets inden de kommer på webshoppen, så kan vi rådgive dig efter dine behov og ønsker.

 

Vi har derfor skrevet lidt om hvilke overvejelser du bør gøre dig.

 

Hvilken platform?

Først og fremmest skal du finde et headset der er kompatibelt med din platform, altså om du er til Windows, Mac eller andet.

 

De fleste headsets er efterhånden universale, og virker derfor til samtlige styresystemer. Du bør dog være opmærksom på eventuelle funktioner, som kan gå tabt på enkelte styresystemer.

 

Softphone og-/eller bordtelefon

I samme ombæring skal man sørge for at vide om, headsettet skal tilsluttes bordtelefon, softphone eller om det skal være en kombination af disse.

 

Hvis man vælger at køre det gennem sin bordtelefon, kan det være en fordel at vælge en rørløfter-funktionalitet. Der findes forskellige løsninger på markedet inden for denne funktionalitet. Fælles for dem alle er, at det giver dig mulighed for at besvare og afslutte opkald. Også selvom du ikke sidder ved dit skrivebord.

 

Trådløst eller med kabel

Forstå fordele og ulemper ved hver især.

 

Det trådløse giver dig fri bevægelse, og det kan være en fordel for dig, som bevæger dig meget, når du snakker. Har du eksempelvis behov for, at gå ind i et andet rum for, at kunne give kunden et svar på om et produkt er på lager, er det en fordel. Vær opmærksom på at et trådløst headset i ny og næ skal oplades via sin ladestation eller kabel. For dig der snakker meget i løbet af en arbejdsdag, er det vigtigt at tjekke batteriets kapacitet, inden at du bestiller dit trådløse headset.

 

Et kablet headset kan være en fin løsning for dig, som sidder placeret stationært og ikke har behov for at kunne bevæge dig væk fra din station. Et headset med kabel har de fordele, at der skal ikke tænkes på batterilevetid. Derudover kan prisen være lavere, end et trådløst headset.

 
 

Morten testerSennheiser
Driftsansvarlig Morten Jørgensen tester Sennheiser MB 660

 

Nakke-, overhead- eller kombinationsbøjle

Der findes forskellige muligheder for hvordan man ønsker at bære sit headset. Du ønsker måske at undgå den klassiske headset frisure, ved at finde et headset, som kan bæres via nakkebøjle. Du har også mulighed for at få en in-ear, som du kender det fra dit headset til din smartphone.

Derudover er der den klassiske overhead, hvor bøjlen går henover hovedet.

 

To eller en bøf

Det næste er så om du har brug for et eller to øre på dit headset, og som det hele i dette indlæg, er det et spørgsmål om hvad du og dine omgivelser ønsker. Nogle mennesker ved godt at de taler ekstra højt, når de ikke kan høre deres omgivelser, mens andre ønsker at lukke deres kollegaers snak lidt ude.

 

Lyden

Og med den kommer vi så til lyd. Det er så vigtigt at man kan høre hinanden, og at dine kunder ikke falder ud når du taler med dem. Sidder du i åbent kontorlandskab kan det være en idé at se efter et headset med god støjundertrykkelse. Så undgår du, at din modtager får dine kollegaers snak med. Når det så er sagt, så er lydopfattelse meget unik og derfor forskellig fra person til person.

 

Sørg derfor at teste headsettet både internt og eksternt, så I er sikre på at pasformen er til at holde ud, at I kan høre kunden (og at kunden kan høre dig), og at den omgivende støj for dig er minimal.

 

Mikrofon

Det samme gør sig egentlig gældende med mikrofonen, find en mikrofon der sidder rigtig i forhold til din og til din stemme.

 

In-ear

De fleste in-ear headsets kommer med små gummi- eller silikoneørestykker, som placeres direkte i din øregang. Det vigtige her er, at disse ørestykker passer til dit øre og derfor slutter tæt.

 

Hvis du nu skulle sidde og tænke, at det stadig er lidt en jungle. Så ring og få en snak med os, vi vil hellere end gerne forsøge at guide dig til det helt rigtige produkt.

 

Fik du i øvrigt læst de 5 tips til den gode telefonsamtale? – ellers kan du læse dem lige her.

 

Vi ringes!

Se andre blogindlæg

JED Erhvervstelefoni 3CX
Guides

Bloker nummer med JEDWare

Bloker telefonnumre midlertidigt med Block Number i JEDWare Har du problemer med, at det samme telefonnummer ringer om og om igen? Ville du ønske, at

3cx datanalyse smal
Produktnyheder

Analyser 3CX-data hurtigt og nemt

Håndtering af 3CX data Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her hos JED IT- & Teleservice synes, at 3CX er verdens bedste telefonsystem. Det