Vælg det rigtige Headset

headset JED

Tips til at vælge det rigtige headset  

Det er alfa omega, for den gode telefon oplevelse, at man bruger det rigtige headset.

Alle typer headset har hver deres fordele og ulemper, som ikke nødvendigvis hænger sammen med kvaliteten. Derfor er det essentielt, at du fokuserer på de behov du har, for et godt headset.

Vi tester altid vores headsets inden de kommer på webshoppen, så kan vi rådgive dig efter dine behov og ønsker.  

Vi har derfor skrevet lidt om hvad du kan overveje er vigtigt for dig.

Kompatibel med platform

Først og fremmest skal du finde et headset der er kompatibelt med din platform, altså om du er til Windows, MAC eller andet – samt om det skal fungere med din softphone udbyder.

SoftPhone og-/eller Bordtelefon? 

I samme ombæring skal man sørge for at vide om, headsettet skal tilsluttes bordtelefon, softphone eller om det skal være en kombination af disse.

Hvis man vælger at køre det gennem sin bordtelefon, kan det være en fordel at vælge en rørløfter-funktionalitet. Der findes forskellige løsninger på markedet inden for denne funktionalitet. Men fælles for dem alle er, at det giver dig mulighed for at besvare og afslutte opkald selvom du ikke sidder ved dit skrivebord.

Trådløst eller med kabel

Der er både fordele og ulemper, ved begge. Det trådløse giver dig fri bevægelse, og det kan være en fordel for dig som bevæger dig meget, når du snakker. Har du eksempelvis behov for, at gå ind i et andet rum for, at kunne give kunden et svar på om et produkt er på lager, er det en fordel. En ulempe kan være at bruger de batteri, og derfor skal oplades. De fleste har et medfølgende kabel, eller en stander så man kan oplade når headsettet ikke benyttes.

DECT eller bluetooth

Hvis du stadig overvejer et trådløst headset, så må vi lige bede dig om at tage en dyb indånding, for nu bliver det lidt nørdet.

Digital Enhanced Cordless Telecommunications, i daglig tale kaldet DECT. Det er en trådløs teknologi, til telefoni. Det er teknologien bag babyalarmer og andre trådløse telefoner.  

Magien starter oftest, i den lille base du stiller på bordet. På de fleste baser, kan der kun kobles ét headset til. Men der findes løsninger, hvor man kan koble flere på, fx til telefontræning og konferencekald.

DECT har bedre rækkevidde og er mere stabil end Bluetooth. Bluetooth er til gengæld noget mere fleksibelt og er en my bedre med krypteringen af dine samtaler.

Rækkevidden er fantastisk med DECT, den er stabil og gør det muligt at hente kaffe i køkkenet mens du taler i dit headset. I langt de fleste tilfælde kan du bevæge dig 100 meter væk, fra basen, uden at mærke nogen problemer.

Det giver en større rækkevidde end Bluetooth, som max giver dig 100 meter, i en klasse 1 rækkevidde.

Det er nemlig sådan, at Bluetooth deles op i 3 klasser, som hver har deres egen rækkevidde;

  • Klasse 3: Op til 1 meter. Trådløst udstyr til computere, mus, tastaturer etc.
  • Klasse 2: Op til 10 meter. Smartphones og tablets
  • Klasse 1: Op til 100 meter. Bærbare og stationære

Interferens

Interferens opstår når der er for mange på linjen. Igen DECT-teknologien overlegen i forhold til Bluetooth. Det der er ved det, er at Bluetooth kæmper om samme linje, hvor DECT har sin egen.

Og derfor er det lettere for et DECT headset at undgå interferens.

Komfort  

Headsetbøjle – Hvordan bæres headsettet

Der findes forskellige muligheder for hvordan man ønsker at bære sit headset. Du ønsker måske at undgå den klassiske headset frisure ved, at finde et headset som kan bæres via nakkebøjle. Du har også mulighed for at få en in-ear, som du kender det fra dit headset til din smartphone.

Udover det, er der den klassiske måde henover hovedet.

To eller en bøf  

Det næste er så om du har brug for et eller to øre på dit headset, og som det hele i dette indlæg, er det et spørgsmål om hvad du og dine omgivelser ønsker. Nogle mennesker ved godt at de taler ekstra højt når de ikke kan høre deres omgivelser, mens andre ønsker at lukke deres kollegaers snak lidt ude.

Lyd

Og med den kommer vi så til lyd. Det er så vigtigt at man kan høre hinanden, og at dine kunder ikke falder ud når du taler med dem. Sidder du i åbent kontorlandskab kan det være en idé at se efter et headset med god støjundertrykkelse, så din modtager ikke får dine kollegaers snak med.

Når det så er sagt, så er lydopfattelse meget unik og derfor forskellig fra person til person.

Sørg derfor at teste headsettet både internt og eksternt, så I er sikre på at pasformen er til at holde ud, at I kan høre kunden (og at kunden kan høre dig), og at den omgivende støj for dig er minimal.

Mikrofon  

Det samme gør sig egentlig gældende med mikrofonen, find en mikrofon der sidder rigtig i forhold til din og til din stemme.

In-ear  

De fleste in-ear headsets kommer med små gummi- eller silikoneørestykker, som placeres direkte i din øregang. Det vigtige her er, at disse ørestykker passer til dit øre og derfor slutter tæt.

headset

Hvis du nu skulle sidde og tænke, at det stadig er lidt en jungle. Så ring og få en snak med os, vi vil hellere end gerne forsøge at guide dig til det helt rigtige produkt.

Fik du i øvrigt læst de 5 tips til den gode telefonsamtale? – ellers kan du læse dem lige her.

Tak fordi du læste med. Vi tales ved.