Så mange danskere arbejder hjemmefra

Del indlæg

Danmark blandt Europas bedste til at arbejde hjemmefra

Danskerne rykker arbejdspladsen hjem

COVID-19 betød på nedlukning af Danmark den 13. marts 2020. Ansatte i private virksomheder, såvel dele af den offentlige sektor, blev anbefalet at arbejde hjemme, så vidt dette var muligt, uden at medarbejderens funktionalitet i en for høj grad blev forringet. De sociale medier blev hurtigt fyldt med både billede- og videoopslag, af folk der delte deres erfaringer, med det at have rykket arbejdspladsen med hjem. Størstedelen af befolkningen var hurtigt enige; hjemmearbejde var kommet for at blive. En mening som ikke kun blev delt af medarbejdere, men også blandt flere arbejdsgivere. Arbejdsgivere som i nogle tilfælde kunne berette om, at de havde oplevet øget effektivitet i perioden hvor flere medarbejdere var hjemsendt med deres PC.


Hos JED IT- & Teleservice arbejdede vi også hjemme i en periode, og gør det faktisk stadigvæk i en mindre grad. Nogle medarbejdere fik deres computere med hjem, hvor andre allerede var dækket ind med tilstrækkelig hardware. Dette krævede blot en computer, internetforbindelse og et headset, hvilket du kan læse mere om i vores guide: Corona: Sådan arbejder du bedst muligt hjemmefra


Så mange danskere arbejdede hjemmefra under corona

Det anslås at omkring 680.000 danske lønmodtagere i den private sektor arbejdede hjemme, da COVID-19 virussen for alvor blev en samfundstrussel i Danmark, tilbage i marts måned 2020. Dette svarer til cirka hver tredje beskæftigede person i Danmark.


Pr. 18 marts 2020 var andelen af medarbejdere ansat i den private sektor som arbejdede hjemme højest i hovedstadsområdet. 41% af de privatansatte i Region Hovedstaden arbejdede hjemme. Til sammenligning var tallet på landsplan 31%.


Danmark blandt de bedste i Europa til at arbejde hjemme

Det er ikke helt nyt for danskerne at arbejde hjemmefra. Allerede i 2018 var Danmark nemlig nogle af de bedste i hele Europa, til at arbejde hjemmefra. Det viser en undersøgelse foretaget af Eurostat, som viser at 30% af danskerne arbejdede hjemme mindst én gang i løbet af 2018. Et tal der kun er overgået af 3 andre europæiske lande i form af Island, Holland og Norge. Sydeuropæiske lande har et gennemsnit på ca. 12%.


Fremtidsudsigterne for at arbejde hjemmefra efter corona

Blandt ledere og arbejdsgivere i erhvervslivet, beretter knap 10% om øget effektivitet og produktivitet, når de har valgt at hjemsende medarbejdere, med det formål at arbejde hjemme. Det viser en undersøgelse foretaget af DI’s Virksomhedspanel i maj 2020. Samme undersøgelse viser, at næsten halvdelen af virksomhederne, ikke har oplevet ændring i medarbejdernes produktivitet, i perioden hvor de har arbejdet hjemme.


Den øgede produktivitet kan skyldes et mindsket antal forstyrrende faktorer, såsom eventuelle distraktioner fra andre medarbejdere, afholdte møder på kontoret og planlagte kundebesøg, både in-house og ude ved kunderne. Kontakten mellem medarbejdere, samt til virksomhedens kunder, bliver holdt via videomøder og telefonsamtaler.


Uanset om det angår enten intern eller ekstern kontakt, så har coronavirussen haft en stor indvirkning. Heldigvis har mange virksomheder været hurtige i deres omstilling til at kunne håndtere dette, ved hjælp af blandt andet webmøder og generel digital korrespondance. En løsning der ikke direkte kan erstatte ansigt-til-ansigt kontakten, men i fremtiden bliver et supplement i arbejdsdagen.


I en undersøgelse fra Gartner, hvor 317 CFO’er og finansledere er blevet spurgt, hvor stor en andel af deres medarbejdere, der permanent ville arbejde hjemmefra efter coronapandemien, svarede de følgende:


Statistic: What percentage of your workforce will remain permanently remote post-COVID who were not remote before COVID? | Statista

Ryk arbejdspladsen hjem – permanent eller et par dage om ugen

Der hersker altså ikke megen tvivl om, hvorvidt det at flytte kontoret med hjem, er blevet mere normalt, og noget vi kommer til at se mere til i fremtiden. De økonomiske besparelser det kan give virksomhederne, vejet op mod de ændringer der måtte være i medarbejderproduktiviteten, gør at flere virksomheder er klar til at fortsætte med hjemmearbejde efter krisen. Ligeledes kan det også hjælpe på logistiske udfordringer, som medarbejderne kan opleve, såsom lang transporttid.


Vores kunder har været utrolig glade for 3CX under corona. De har været vant til at bruge 3CX telefonsystemet i deres hverdag på arbejdspladsen. Det gjorde det super nemt for virksomhederne, at rykke deres medarbejdere hjem. Både blandt vagtcentraler, callcentre og kontormiljøer. Alt det krævede var et headset i hånden. Størstedelen af vores kunder har haft gode oplevelser med at bruge 3CX Softphone, som giver dem friheden, samt samme funktioner, som når de er på kontoret. Det kollegiale sammenhold er selvfølgelig blevet sat på prøve under corona, men flere har løst afsavnet til kolleger, ved blandt andet at holde fredagsbaren via videomøder.

 

Uanset om medarbejderne i jeres virksomhed skal arbejde hjemmefra på halv eller hel tid, så er vi hos JED IT- & Teleservice klar til at hjælpe jer i gang. Du kan med 3CX Softphone på din computer og/eller smartphone, nemt bevare kontakten med dine kolleger. Herfra kan I ringe gratis til hinanden, foretage videomøder, chatte internt, viderestille opkald og dele filer, hurtigt og nemt, uden en lang indlæringsproces. Det har aldrig været nemmere at rykke kontoret med hjem.

Kilder for undersøgelser, statistikker mm:

https://www.statista.com/statistics/1111516/workforce-remain-remote-post-covid/ 

https://www.danskindustri.dk/arkiv/analyser/2020/3/hjemmearbejde-under-coronakrisen/ 

https://www.berlingske.dk/virksomheder/di-naesten-700.000-kan-godt-passe-arbejdet-hjemmefra-i-en-kortere 

https://www.tv2lorry.dk/region-hovedstaden/joggingbukser-og-morgenhaar-her-arbejder-flest-hjemmefra 

https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2020/6/mere-hjemmearbejde-pa-vej-i-mange-virksomheder/ 

Se andre blogindlæg

JED Erhvervstelefoni 3CX
Guides

Bloker nummer med JEDWare

Bloker telefonnumre midlertidigt med Block Number i JEDWare Har du problemer med, at det samme telefonnummer ringer om og om igen? Ville du ønske, at

3cx datanalyse smal
Produktnyheder

Analyser 3CX-data hurtigt og nemt

Håndtering af 3CX data Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her hos JED IT- & Teleservice synes, at 3CX er verdens bedste telefonsystem. Det